WERKWIJZE

Indien u rechtshulp wenst, kunt u contact opnemen met het kantoor. Mr. Van Stratum maakt graag met u een afspraak om de rechtsbijstand in een persoonlijk onderhoud te bespreken.

Tijdens het eerste telefoongesprek kan zo nodig (ook) alle informatie over de verdere voortgang van de strafprocedure worden gegeven. Het eerste gesprek is gratis.

Werkzaamheden worden zowel op toevoegingsbasis als op betalende basis verricht. Als uw inkomen en vermogen onder de wettelijk vastgelegde grenzen valt, komt u in aanmerking voor gefinancierde rechtsbijstand (“pro deo”). U betaalt dan, indien u niet gedetineerd zit, een eenmalige eigen bijdrage. Voor meer informatie hierover kunt u de website van de Raad voor Rechtsbijstand raadplegen: www.rvr.org.

Indien u niet in aanmerking komt voor gefinancierde rechtsbijstand, is het kantoor genoodzaakt om werkzaamheden bij u in rekening te brengen op basis van het uurtarief. Voorafgaand aan de rechtsbijstand wordt u geïnformeerd over de eventuele kosten. Met iedere cliënt die niet in aanmerking komt voor gefinancierde rechtsbijstand, zal een uurtarief worden afgesproken. Tevens zal een globale inschatting worden gemaakt omtrent het mogelijk te besteden aantal uren in uw zaak.

Als de zaak zich daarvoor leent, is het ook mogelijk om – onder voorwaarden – een vaste prijs af te spreken. Mr. van Stratum bespreekt graag met u de mogelijkheden.

Advocatenkantoor Van Stratum heeft als rechtsbijstandverlener overigens ook een samenwerking op basis van “High Trust” met de Raad voor Rechtsbijstand. Het proces van het verlenen van gesubsidieerde rechtsbijstand wordt door deze duurzame samenwerking eenvoudiger.

vStratum5
high-trust

Start typing and press Enter to search